آیا ایرانی‌ها واقعاً با مشکلات سختی مسکن مواجهند؟

اقتصاد > مسکن - ایران نوشت:با پدیدار شدن آثار برجام، مسکن در نیمه دوم 96 رونق می‌گیرد.

 

معاملات مسکن شهر تهران در سال 95، 5.4 درصد رشد کرد و اوضاع راکد بازار کمی تکان خورد. بر اساس گزارش بانک مرکزی، در سال گذشته بیش از 162 هزار واحد مسکونی در تهران معامله شد که متوسط قیمت هر متر مربع آن، 4 میلیون و 390 هزار تومان بوده است. بیت‌الله ستاریان، کارشناس بازار مسکن  چنین درباره وضعیت بازار توضیح می‌دهد:«بازار مسکن وابسته به تعیین تکلیف اقتصاد کل مملکت و به بار نشستن نتایج نهایی برجام است. طبیعتاً حالا انتظار سیاسی هم وجود دارد که منتظر مشخص شدن وضعیت و نتایج انتخابات است.

از آنجایی که مسکن کالای سرمایه‌ای است، دنبال ثبات می‌گردد. خصیصه تمام کالاهای سرمایه‌ای چنین است. رکود در اقتصاد، دامن کالاهای سرمایه‌ای را برای مدت طولانی می‌گیرد و در کوتاه مدت هم رونق به آن بر نمی‌گردد. کشور به توافق هسته‌ای و برجام برای خروج از رکود مهلک نیاز داشت و حالا هم به زمان، برای به بار نشستن نتایج این تحولات.»

او ادامه می‌دهد:«بعد از برجام در نخستین تغییرات، آزادسازی منابع و فروش نفت باید اتفاق می‌افتاد. این مؤلفه‌ها از سال 94 تا 95 محقق شد، اما نه کامل. نفت را خوب فروختیم اما سود آن با تأخیر وارد کشور شد و برای همین رونقی که انتظار آن را داشتیم، از سال 95 به سال 96، آن هم برای نیمه دوم سال منتقل شده است.»

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی به تازگی با بیانی آماری، خبر از رونق بازار مسکن در سال جدید داده است. آخوندی می‌گوید:«در سال گذشته بانک مسکن برای ساخت 133 هزار واحد تسهیلات پرداخت کرده که در مقایسه با سال 94 بیش از 47درصد افزایش نشان می‌دهد.» او ادامه داد: «بانک مسکن در سال 95 برای خرید 142 هزار مسکن تسهیلات پرداخت کرده که در مقایسه با سال 94 بیش از 74درصد رشد داشته است. وی با بیان اینکه این آمارها علائم خوبی برای روند رونق بازار مسکن در سال‌جاری است،افزود: با توجه به افزایش پس‌انداز در شعب بانک مسکن انتظار داریم در سال 96 فقط خریداران واقعی برای خرید مسکن وارد بازار شوند و تحلیلگران بازار معتقدند که امسال بازار مسکن رونق می‌گیرد.»

بر اساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، حدود 66 درصد از خانواده‌های ایرانی صاحبخانه هستند و تنها 16.4 درصد مستأجرند. حدود 8 درصد مردم در خانه‌های رهنی سکونت دارند و 8 درصد دیگر نیز در خانه‌های رایگان زندگی می‌کنند. همچنین  41 درصد از کل خانواده‌های شهری ایران در خانه‌های دارای 4 اتاق و 30.04 درصد نیز در خانه‌های دارای یک اتاق زندگی می‌کنند و تنها 0.7 درصد از کل خانواده‌های شهری ایران، در خانه‌های تک اتاقه زندگی می‌کنند. این آمار و اطلاعات با نگاه سطحی به شهر تهران، ممکن است عجیب به نظر برسد. اما وقتی توجه شود این اطلاعات مربوط به کل کشور با خانه‌های بزرگ و زمین‌های ارزان نسبت به پایتخت است، معلوم می‌شود مشکل مسکن در کشور، آن‌طور که القا می‌شود، بحرانی نیست.


زمانی که رونق در بازار مسکن ایجاد شود و عرضه و تقاضا بالا رود، قیمت‌ها نیز متناسب با آن افزایش می‌یابد. به همین دلیل، بالا رفتن قیمت مسکن یکی از نشانه‌های رونق گرفتن بازار است. بر همین اساس، قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در سال گذشته در تهران، 5.4 درصد افزایش پیدا کرده است. در اسفند ماه سال 95 نیز متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 4 میلیون و 570 هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل 1.5 و 5.2 درصد افزایش داشته است.
نه تنها عمر دولت دهم به سر رسیده است، بلکه دولت یازدهم نیز آخرین روزهای خود را سپری می‌کند، اما هنوز اثرات تخریبی سیاست‌های اقتصادی محمود احمدی‌نژاد، در هر بازاری از ایران مشاهده می‌شود. تحلیلگران اقتصادی، هنوز هم از اثرات مخرب مسکن مهر بر اقتصاد کل کشور و بر بازار مسکن صحبت می‌کنند.

بیت‌الله ستاریان نیز در انتهای تحلیلش از بازار مسکن می‌گوید:«مسکن مهر هم مثل بقیه تخریب‌های اقتصادی که دولت قبلی داشت، به این دولت به ارث رسیده است و تسهیل و اصلاح این تخریب‌ها، سال‌ها طول می‌کشد. بخش بزرگی از مشکلات و رکود بازار مسکن کنونی نیز مربوط به همین مسکن مهر است. این مقوله‌ای نیست که بگوییم دولت در این 4 سال توانست جمع کند یا باید می‌توانست و نشد. حتی دولت بعدی نیز درگیر اثرات مخرب این سیاست‌ها خواهد بود.»

 



موضوعات مرتبط: خبر مسکن

برچسب‌ها: اخبار مسکنخبر مسکناخبار اقتصادياخبار املاکاخبار جديد مسکن تهران اخبار مسکن تهرانقيمت ارزقيمت طلاقيمت سکهاملاک انديشهآپارتمانخبر جديد اقتصادي
[ شنبه 26 فروردين 1396 ] [ 18:10 ] [ مصطفی ]
[ ]

سقف تورم مسکن در سال ۹۶

اقتصاد > مسکن - ایلنا نوشت:مدیرعلمی طرح جامع مسکن با بیان اینکه سقف تورم مسکن در سال جاری نهایتا 20 درصد خواهد بود، گفت: بخش عمده ای از آمار خانه های خالی در تهران متعلق به خانه های نیمه کاره و بدون زیرساخت منطقه 22 است.

 

فردین یزدانی با بیان اینکه وجود 2.5 میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه در کشور یک بحث کلان ملی است و تنها به اقتصاد بازار مسکن برنمی‌گردد، گفت: توزیع ساخت در طرح جامع کلانشهری مانند تهران دیده نشده اما در این باره آسیب‌شناسی انجام شده است.

وی ادامه داد: ساخت واحدهای لوکس در مناطق شمالی تهران در یک بازه زمانی انجام شد و حباب قیمتی در این واحدها شکل گرفت و امروز سرمایه کشورمان در این واحدها منجمد شده است.

یزدانی با اشاره به وجود 490 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در استان تهران اظهار داشت: این واحدهای خالی را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، یک دسته واحدهای مسکونی گران در مناطق شمالی شهر تهران هستند که قیمت‌های نجومی با متری 20 میلیون تومان دارند و تنها برای عده‌ای خاص ساخته شده‌اند.

مدیر عملی طرح جامع مسکن افزود: بخش دیگر به واحدهای مسکونی خالی در تهران مربوط به می‌شود به واحدهای مسکونی منطقه 22 که به صورت فله‌ای ساخته شده‌اند و فاقد زیرساخت‌هایی مانند آب و برق و گاز هستند.

وی ادامه داد: البته نباید فراموش کنیم که این آمار 490 هزار واحد متعلق به استان تهران است و شامل ویلاهای ساخته شده در مناطق خوش آب و هوای تهران مانند لواسان و دماوند و ... می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه البته در آمار اعلام شده از میزان واحدهای خالی از سکنه اغراق شده است، گفت: اینکه میزان خانه‌های خالی در کشورمان به ویژه در کلانشهرها افزایش پیدا کرده غیرقابل انکار است اما شاخص آمارگیری از تعداد خانه‌های خالی هم دقیق نیست. به طور مثال بسیاری از این خانه‌ها، خانه‌های دوم محسوب می‌شوند و برخی از این واحدها هم برای مدت زمان کوتاهی خالی از سکنه باشند.

مدیر علمی طرح جامع مسکن با اشاره به به کارگیری ابزاری مانند مالیات برای ورود واحدهای خالی به بازار مسکن گفت: این که اخذ مالیات از خانه‌های خالی ابزاری باشد برای کاهش این آمار سیاست درستی است اما نمی‌توان انتظار داشت که تمام واحدهای خالی از سکنه وارد بازار شوند.

وی افزود: چرا که تعدادی از این واحدها در داخل شهر واقع نیستند و تعدادی هم جزء واحدهای لوکس محسوب میَ‌شوند بنا بر این با نیاز واقعی بازار مسکن فاصله زیادی دارند.

یزدانی همچنین با اشاره به وضعیت بازار مسکن در سال جاری اظهار داشت: پیش بینی ها حاکی از این است که نیمه اول امسال مسکن وارد فاز رونق می‌شود اما به طور قطع شاهد جهش قیمتی نخواهیم بود.

وی با بیان این که سقف افزایش قیمت مسکن در سال جاری 20 درصد خواهد بود، گفت: هنوز هم با تورم‌های دوره‌ای رونق در سال‌های گذشته بسیار فاصله داریم به طوری که تورم مسکن در دوره رونق سال 91 ، چیزی حدود 60 درصد و در رونق سال 86 به 45 درصد رسید.

مدیر علمی طرح جامع مسکن ادامه داد: همچنین تورم بخش مسکن در رونق سال 82 بیش از 35 درصد بود و در رونق سال 76 به 40 درصد رسیده بود بنا بر این تورم نهایتا 20 درصدی در سال جاری هنوز با تورم‌های دوره‌های قبل بسیار فاصله دارد.



موضوعات مرتبط: اقتصادی

برچسب‌ها: یارانهروز پدرخبرفوریاخبار اقتصادیاخبار فوریخبر مهممسکن اندیشهاندیشه مسکنمسکن آی تکآپارتمان اندیشهاندیشه ملکخبر مسکنمسکن خبر
[ سه شنبه 22 فروردين 1396 ] [ 11:53 ] [ مصطفی ]
[ ]

بزرگ‌ترین شهرهای جهان با اجاره خانه‌ گران کدامند؟

اقتصاد > مسکن - ایسنا نوشت: در بعضی از شهرهای بزرگ جهان اجاره کردن خانه به اندازه‌ای گران است که عمده حقوق افراد صرف پرداخت کرایه محل سکونت‌شان می‌شود.

 

 تحقیقات جدید از سوی شرکت خانه‌سازی انگلیسی "بارات لندن" نشان می‌دهد که کارمندان در بعضی از شهرهای جهان ۵۰ درصد از حقوق خود را برای اجاره محل سکونتشان هزینه می‌کنند. این شرکت در تحقیقات درباره اینکه چه درصدی از حقوق برای اجاره یک خانه در شهرهای بزرگ در سراسر جهان هزینه می‌شود، به یافته‌های جالب توجهی دست یافته است.

بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، با وجود این‌که نیویورک یکی از شهرهای بزرگ جهان به‌شمار می‌رود اما یک شهر دیگر در آمریکای شمالی در صدر شهرهای دارای بالاترین نرخ اجاره خانه قرار گرفت.

این گزارش به بررسی ۱۳ شهر بزرگ جهان پرداخته که یکی از بالاترین نرخ‌های اجاره خانه را دارد. این شهرها عبارتند از:

۱_ سانفرانسیسکو

نیویورک ممکن است به عنوان یکی از گران‌ترین شهرهای آمریکا به‌شمار رود، اما سانفرانسیسکو اخیرا از این شهر پیشی گرفته و متوسط درصد اجاره برای یک آپارتمان نزدیک به حدود نیمی از متوسط حقوق است.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۳۳۶۴ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۴۷ درصد

۲_ لندن

یک آپارتمان تک‌خوابه برای لندن برای کسانی که اجاره پرداخت می‌کنند، تقریبا به اندازه نصف متوسط حقوق ماهانه آنها تمام می‌شود. در حالی که گزارش‌های اخیر از مناسب شدن بازار کرایه لندن حکایت دارند.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۱۵۱۹ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۴۵ درصد

۳_ هنگ‌کنگ

این شهر-کشور به عنوان چهارمین کشور جهان که بیشترین تراکم جمعیت را دارد رتبه‌بندی شده که به معنای بالابودن تقاضا برای مسکن و به طبع آن گران‌بودن قیمت‌هاست.

متوسط نرخ کرایه ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۸۶۹ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای کرایه: ۴۴ درصد

۴_ توکیو

پایتخت ژاپن مکان استقرار دولت و خانه امپراتور ژاپن است. میزان عظیمی از اشتغال و ثروت ژاپن در این شهر متمرکز شده که به معنای تقاضای فوق‌العاده بالا برای آپارتمان‌های بسیار کوچک است.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه:۱۴۱۶ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۴۲ درصد

۵_ نیویورک سیتی

آپارتمان‌های اجاره‌ای در نیویورک بسیار گران‌قیمت هستند با این همه یک شهر دیگر آمریکا از نظر گران‌بودن اجاره‌خانه بسیار بدتر از این شهر ظاهر شده است.

متوسط نرخ کرایه ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۳۰۷۷ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای کرایه: ۴۰ درصد

۶_ رم

پایتخت ایتالیا که چهارمین شهر پرجمعیت اتحادیه اروپاست قیمت‌های اجاره بسیار بالایی دارد، اما دستمزدها هم متناسب آن بالا هستند.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۱۳۴۴ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۴۰ درصد

۷_ سنگاپور

در این کشور آسیای جنوب شرقی تقاضا برای اجاره ۴۰ درصد متوسط حقوق است، اما بیش از ۹۰ درصد مردم خانه دارند.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه:۱۸۷۲ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۴۰ درصد

۸_ آمستردام

پایتخت هلند با جمعیت حدود ۸۵۰ هزار نفر پرجمعیت‌ترین شهر این کشور است. آمستردام یکی از بزرگ‌ترین مراکز مالی در اروپاست که به معنای بالابودن اجاره‌ها نسبت به سایر مناطق این کشور است.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۱۰۴۷ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۳۷ درصد

۹_ ژنو

به نظر می‌رسد اجاره‌ها در ژنو بسیار گران باشد، اما دستمزدها هم به تناسب بالا هستند که مناسب این شهر به عنوان قطب بانکی و مالی اروپاست.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۱۴۵۰ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۳۳ درصد

۱۰_ نیس فرانسه

پنجمین شهر پرجمعیت فرانسه نسبتا ارزان است و متوسط اجاره یک آپارتمان تک خوابه به میزان یک سوم متوسط حقوق است.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۸۲۸ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۳۳ درصد

۱۱_بارسلون اسپانیا

حومه‌ای این شهر که فراتر از منطقه اداری است، حدود ۴.۷ میلیون جمعیت دارد و ششمین منطقه شهری پرجمعیت اتحادیه اروپا به‌شمار می‌رود.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۷۹۱ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۳۲ درصد

۱۲_ میلان

میلان میزبان بازار سهام این کشور و همچنین بسیاری از بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ است. نرخ اجاره خانه در میلان براساس استانداردهای اروپایی گران است، اما در مقایسه با لندن اندک است.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۷۶۲ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۳۰ درصد

۱۳_ تورنتو

پرجمعیت‌ترین شهر کانادا، گرانترین شهر این کشور است با این همه دو شهر دیگر آمریکای شمالی از این نظر در رتبه بالاتری قرار دارد.

متوسط نرخ اجاره ماهانه برای یک آپارتمان تک‌خوابه: ۸۹۰ دلار

متوسط میزان حقوق هزینه شده برای اجاره: ۳۰ درصد



موضوعات مرتبط: خبر مسکن

برچسب‌ها: یارانهروز پدرخبرفوریاخبار اقتصادیاخبار فوریخبر مهممسکن اندیشهاندیشه مسکنمسکن آی تکآپارتمان اندیشهاندیشه ملکخبر مسکنمسکن خبر
[ سه شنبه 22 فروردين 1396 ] [ 11:52 ] [ مصطفی ]
[ ]

رهن مغازه در تهران چقدر تمام می‌شود؟

اقتصاد > مسکن - باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: یک باب مغازه 21 متری در محدوده ی سعادت آباد علامه شمالی ، به قیمت 300 میلیون تومان رهن داده می شود.

 

نرخ رهن مغازه در تهران به شرح زیر است:



موضوعات مرتبط: خبر مسکن

برچسب‌ها: یارانهروز پدرخبرفوریاخبار اقتصادیاخبار فوریخبر مهممسکن اندیشهاندیشه مسکنمسکن آی تکآپارتمان اندیشهاندیشه ملکخبر مسکنمسکن خبر
[ سه شنبه 22 فروردين 1396 ] [ 11:47 ] [ مصطفی ]
[ ]

بازار مسکن امسال بدون جهش قیمت رونق می‌گیرد

اقتصاد > مسکن - مهر نوشت: مدیرطرح جامع مسکن با اشاره به اینکه ۴۹۰ هزار خانه لوکس خالی در تهران پاسخگوی نیاز واقعی شهروندان پایتخت به مسکن نیست، گفت: در نیمه نخست امسال شاهد رونق بخش مسکن هستیم اما جهش قیمتی نداریم.

 

فردین یزدانی با بیان اینکه وجود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه در کشور یک بحث کلان ملی است و تنها به اقتصاد بازار مسکن برنمی‌گردد، گفت: توزیع ساخت در طرح جامع کلانشهری مانند تهران دیده نشده اما در این باره آسیب‌شناسی انجام شده است.

وی ادامه داد: ساخت واحدهای لوکس در مناطق شمالی تهران در یک بازه زمانی انجام شد و حباب قیمتی در این واحدها شکل گرفت و امروز سرمایه کشورمان در این واحدها منجمد شده است.

یزدانی با اشاره به وجود ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در استان تهران اظهار داشت: این واحدهای خالی را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، یک دسته واحدهای مسکونی گران در مناطق شمالی شهر تهران هستند که قیمت‌های نجومی با متری ۲۰ میلیون تومان دارند و تنها برای عده‌ای خاص ساخته شده‌اند.

مدیر عملی طرح جامع مسکن افزود: بخش دیگر به واحدهای مسکونی خالی در تهران مربوط به می‌شود به واحدهای مسکونی منطقه ۲۲ که به صورت فله‌ای ساخته شده‌اند و فاقد زیرساخت‌هایی مانند آب و برق و گاز هستند.

وی ادامه داد: البته نباید فراموش کنیم که این آمار ۴۹۰ هزار واحد متعلق به استان تهران است و شامل ویلاهای ساخته شده در مناطق خوش آب و هوای تهران مانند لواسان و دماوند و ... می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه البته در آمار اعلام شده از میزان واحدهای خالی از سکنه اغراق شده است، گفت: اینکه میزان خانه‌های خالی در کشورمان به ویژه در کلانشهرها افزایش پیدا کرده غیرقابل انکار است اما شاخص آمارگیری از تعداد خانه‌های خالی هم دقیق نیست. به طور مثال بسیاری از این خانه‌ها، خانه‌های دوم محسوب می‌شوند و برخی از این واحدها هم برای مدت زمان کوتاهی خالی از سکنه باشند.

مدیر علمی طرح جامع مسکن با اشاره به به کارگیری ابزاری مانند مالیات برای ورود واحدهای خالی به بازار مسکن گفت: این که اخذ مالیات از خانه‌های خالی ابزاری باشد برای کاهش این آمار سیاست درستی است اما نمی‌توان انتظار داشت که تمام واحدهای خالی از سکنه وارد بازار شوند.

وی افزود: چرا که تعدادی از این واحدها در داخل شهر واقع نیستند و تعدادی هم جزء واحدهای لوکس محسوب میَ‌شوند بنا بر این با نیاز واقعی بازار مسکن فاصله زیادی دارند.

یزدانی همچنین با اشاره به وضعیت بازار مسکن در سال جاری اظهار داشت: پیش بینی ها حاکی از این است که نیمه اول امسال مسکن وارد فاز رونق می‌شود اما به طور قطع شاهد جهش قیمتی نخواهیم بود.

مدیرعلمی طرح جامع مسکن با بیان اینکه سقف تورم مسکن در سال جاری نهایتا ۲۰ درصد خواهد بود، گفت: بخش عمده‌ای از آمار خانه‌های‌خالی در تهران متعلق به خانه‌های نیمه‌کاره و بدون زیرساخت منطقه ۲۲ است.

وی با بیان این که سقف افزایش قیمت مسکن در سال جاری ۲۰ درصد خواهد بود به ایلنا گفت: هنوز هم با تورم‌های دوره‌ای رونق در سال‌های گذشته بسیار فاصله داریم به طوری که تورم مسکن در دوره رونق سال ۹۱، چیزی حدود ۶۰ درصد و در رونق سال ۸۶ به ۴۵ درصد رسید.

مدیر علمی طرح جامع مسکن ادامه داد: همچنین تورم بخش مسکن در رونق سال ۸۲ بیش از ۳۵ درصد بود و در رونق سال ۷۶ به ۴۰ درصد رسیده بود بنا بر این تورم نهایتا ۲۰ درصدی در سال جاری هنوز با تورم‌های دوره‌های قبل بسیار فاصله دارد.



موضوعات مرتبط: خبر مسکن

برچسب‌ها: یارانهروز پدرخبرفوریاخبار اقتصادیاخبار فوریخبر مهممسکن اندیشهاندیشه مسکنمسکن آی تکآپارتمان اندیشهاندیشه ملکخبر مسکنمسکن خبر
[ سه شنبه 22 فروردين 1396 ] [ 11:45 ] [ مصطفی ]
[ ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 159 صفحه بعد