مشکلات مسکن بزرگترین روستای ابرکوه

جوانان روستای اسفندآباد ابرکوه هنوز برای ساخت منزل مسکونی با مشکلات بسیاری روبرو هستند و این در حالی است که مشکلات تأسیساتی زمین های واگذاری بنیاد مسکن نیز هنوز به قوت خود باقی است.

 

  تاکنون سلسله گزارش هایی در مورد این روستاها که نخستین آن، اسفندآباد ابرکوه بود، در بر داشته و در این گزارش نیز به مشکل مسکن مهر در بزرگترین روستای این شهرستان پرداخته شده است.

یکی از ملزومات اساسی زندگی تأمین مسکن برای شهروندان است و به همین دلیل دولت به خصوص در سال های اخیر تلاش های بسیاری را در این زمینه به کار گرفته که نمونه این فعالیت ها را می توان در ساخت مسکن های مهر جستجو کرد.

تأمین مسکن روستایی از مهاجرت جلوگیری می کند

لزوم توجه به روستاها و ایجاد زیربناهای زندگی که مسکن از اصلی ترین آنها به شمار می رود، برای جلوگیری از مهاجرت مردم روستاها به عنوان بزرگترین قطب های تولیدی کشور همیشه از زبان مسئولان شنیده می شود و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است.

اما در بحث توسعه ساخت مسکن در برخی از روستاهای ابرکوه، جوانان هنوز با مشکلات بسیاری روبرو هستند.

اگر چه بنیاد مسکن با همکاری دهیاری و شوراهای اسلامی روستاها تعدادی زمین و مبالغی وام در اختیار آنان قرار داده است اما آنچه در سفر به اسفندآباد به عنوان بزرگترین روستای ابرکوه و در گفتگو با مسئولان روستا و جوانان دیده و شنیده شد، نشان می دهد که برای تأمین مسکن روستایی هنوز با مشکلات بسیاری روبرو هستیم.

رئیس شورای اسلامی این روستا اظهار داشت: مشکل گرانی زمین مسکونی باعث شده جوانان برای ماندن در روستا انگیزه لازم را نداشته باشند به همین دلیل با پیگیری های انجام شده، بنیاد مسکن 90 قطعه زمین در این قسمت از روستا به جوانان واگذار کرده است که 15 واحد آن ساخته شده و چندین واحد نیز در حال ساخت است و سه خانواده نیز در این مسکن ها ساکن شده اند.

امان الله اژدرپور افزود: سال گذشته شاهد ساخت 60 منزل مسکونی جدید در روستا بودیم که نشان می دهد که چنانچه مشکلات ساخت مسکن رفع شود، می توان به کاهش مهاجرت از این روستا امیدوار بود. وی ادامه داد: نیاز به زمین های بیشتری برای واگذاری به جوانان داریم که در این زمینه درخواست هایی نیز به مسئولان ذیربط ارائه داده ایم و امیدواریم هر چه سریعتر به این نیاز پاسخ داده شود.

تأمین زیرساخت های شهرک بنیاد مسکن از عهده اعتبارات روستایی خارج است

اژدرپور گفت: در زمین های واگذاری بنیاد مسکن و برای تهیه زیرساخت هایی چون آب، برق و گاز با توجه به اعتبارات ناچیزی که امسال همان مبالغ نیز به حساب دهیاری ها واریز نشده است با مشکلات بسیاری روبرو هستیم. وی ادامه داد: بنیاد مسکن شهرستان تأمین این زیرساخت ها را وظیفه ادارات می داند و ادارات مرتبط نیز مردم را به سمت این بنیاد راهنمایی می کنند و نتیجه آن حل نشدن کار مردم است.

دهیار روستا نیز اظهار داشت: با وجودی که شش سال از واگذاری این زمین ها می گذرد، تنها با هزینه دهیاری قادر به حل مشکلات آب دو کوچه از پنج کوچه این زمین ها شده ایم.

محمود شمس افزود: در مورد برق نیز از فاصله 400 متری و با کابل زمینی به 10 خانوار برق رسانی شده است و با توجه به این که پست برق این خانوارها در یک محل قرار دارد، آنها برای انتقال برق به خانه های خود باید با رد کردن کابل از پشت بام دیگر خانه ها و با طی مسیر چند 10 متری، برق را به خانه های خود برسانند که این مسئله مشکلات زیادی را برای آنها به وجود آورده است. وی ادامه داد: در مورد گاز نیز با توجه به اینکه از این شهرک نقشه برداری هم صورت گرفته، تاکنون اقدامی برای گازرسانی صورت نگرفته است.

توسعه برق روستا با مشکل روبرو است

شمس گفت: در بحث توسعه شبکه برق نیز چندین سال است که با مشکل روبرو هستیم و نمونه آن خیابان پشت تکیه و شهرک بنیاد مسکن است و حتی نانوایی محل نیز با 60 متر کابل، برق را به مغازه خود رسانده است. وی در مورد دیگر فعالیت های مورد نیاز در شهرک بنیاد مسکن افزود: به دلیل نداشتن اعتبار، قادر به جدول گذاری و زیرسازی کوچه ها و خیابان های این منطقه نیز به عنوان یکی از نیازهای اصلی مردم نیستیم.

طرح هادی روستایی نیاز به بازنگری دارد

شمس ابراز کرد: زمین های مسکونی روستا شخصی است و با قیمت های زیادی به فروش می رسد و این درحالی است که در طرح هادی، محدوده روستا کوچک تعریف شده است و برخی از زمین های داخل روستا را که با توجه به امکانات موجود می توانست مسکونی باشد فضای سبز اعلام کرده اند و مردم رغبتی به زمین هایی که این طرح برای توسعه آتی روستا در نظر گرفته است ندارند.

یکی از جوانانی که در زمین های بنیاد مسکن خدمات دریافت کرده است، نیز اظهار داشت: با توجه به بعد مسافتی که برق را به خانه می رسانیم نمی توانیم از کولر و یخچال استفاده مناسبی ببریم. اصغر زارعی افزود: در این محدوده هیچ فعالیتی هم برای ساخت خیابان صورت نگرفته است.

کمک بلاعوضی که ناخواسته به وام تبدیل شد

این جوان روستایی ادامه داد: حدود پنج سال پیش بنا بود که برای ساخت خانه های 10 نفر از جوانان، از بیت رهبری و به ازای هر خانه پنج میلیون تومان کمک بلاعوض اختصاص یاید و بنیاد مسکن نیز خانه ها را بسازد ولی مدتی بعد این مبلغ به صورت مصالح تحویل ما شد که هنوز نیز مقداری از آن نیز در نزد بنیاد مسکن مانده است. ضمن این که بعدأ مسئله بلاعوض بودن این مبلغ نیز منتفی و این پول به وام تبدیل شد و از ما نیز چک هایی امانتی گرفته اند.

زارعی افزود: به این خانه ها مبالغی به عنوان وام از طرف بنیاد مسکن تعلق گرفته است و وقتی برای دریافت وام مراجعه می کنیم، اقساط وام ناخواسته را که اگر حداقل در اختیار خود ما قرار گرفته بود استفاده بهتری از آن در خانه سازی می کردیم از آن کسر می شود.

علی خاتون آبادی 32 ساله که کارگر ساختمانی و در حال ساخت خانه خود است می گوید: بنیاد مسکن به واحد من 10 میلیون تومان وام ساخت داده است که با یک محاسبه ساده، خانه ای با زیربنای 120 متر و حدود 200 متر زمین، نیاز به هزینه ای حدود 50 میلیون تومان دارد که این وام پاسخگوی هزینه ها نیست.

ادارات ما را سرگردان کرده اند

وی افزود: بنیاد مسکن می گوید که تأسیسات این زمین ها مانند آب و برق باید توسط ادارات دیگر تأمین شود ولی در مراجعه به ادارات آنان متولی کار را بنیاد مسکن می دانند و ما نمی دانیم که چگونه باید مشکل خود را حل کنیم.

خاتون آبادی ادامه داد: من یکی از 10 نفری هستم که امتیاز برق دارم ولی برای استفاده از آن باید با کابلی به متراژ 50 متر، برق را از روی دیگر خانه ها به منزل خود برسانم که علاوه بر خطرات این کار نمی توانم به خوبی از وسائل برقی استفاده کنم.

ناهماهنگی ها خدمت رسانی را به کام مردم تلخ کرده است

به نظر می رسد که برخی ناهماهنگی ها در حال تبدیل کردن طعم شیرین خدمت رسانی به تلخی در کام مردم است.

سالها است که در برخی از روستاهای ابرکوه که به مردم زمین واگذار شده است دچار مشکلاتی هستیم که بارها منعکس شده است و جلساتی نیز در این زمینه در شهرستان برگزار شده ولی این طور که پیداست هنوز نیز رفع نشده است.

مشکلات طرح های هادی نیز بارها بازگو شده است و باید هر چه سریعتر با کار کارشناسی بهتر نسبت به اصلاح آن اقدام کرد.

زندگی در روستاها با گرفتاری هایی مانند خشکسالی های پی در پی که شغل اصلی مردم روستاها را با تهدید روبرو کرده است به خودی خود کار مشکلی است بر این اساس باید با تلاش مسئولان و هماهنگی در اجرای برخی قوانین، یاری رسان آنها بود.

گزارش از رحیم میرعظیم


[ سه شنبه 15 اسفند 1391 ] [ 16:39 ] [ مصطفی ]
[ ]

تحویل مسکن مهر تهران تا پایان دولت

فرماندار تهران بیان داشت: شهرهای جدید پرند، هشتگرد، پردیس که عمده جمعیت تهران به خود اختصاص داده طرحی برای برون رفت از شهر تهران بوده است.

 

عیسی فرهادی فرماندار تهران با حضور و بازدید در خصوص افزایش ظرفیت‌های حمل و نقل عمومی در تهران اظهار داشت: تهران حدود 10 میلیون نفر جمعیت دارد و توسعه تهران در 30 ساله انقلاب چند صد برابر نسبت به قبل بوده است.

فرماندار تهران خاطرنشان کرد: تهران دهکده‌ای بوده که امروز تبدیل به یک کلانشهر شده است ولی متأسفانه زیرساخت‌های لازم همزمان با توسعه جمعیت برای این کلانشهر ایجاد نشده است. بنابراین ابتدا جمعیت ساکن شده و بعد به دنبال توسعه زیرساخت‌ها رفته‌ایم. وقتی که جمعیت ساکن می‌شود به طبع تکمیل زیرساخت‌ها کار مشکلی است و باید با هزینه‌های بیشتری بزرگراه، مترو، پل، تونل و دیگر خدمات رفاهی را ارائه دهیم.

فرهادی افزود: در 8ساله دولت نهم و دهم در استان و شهر تهران کارهای شاخصی انجام شده که از جمله آن طرح انتقال بخش‌هایی از شهر تهران به بیرون از این کلانشهر است.

فرماندار تهران بیان داشت: شهرهای جدید پرند، هشتگرد، پردیس که عمده جمعیت تهران به خود اختصاص داده طرحی برای برون رفت از شهر تهران بوده است. وی به ساخت مسکن‌های مهر در اطراف شهر تهران اشاره کرد و گفت: در شهرک‌های اقماری نیز مانند ماهدشت 12 هزار واحد مسکن ساخته شده که بخش اعظم آن مربوط به ساکنان تهران است.

فرهادی خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های ایجاد مسکن‌های مهر در اطراف تهران برون رفت از سکونت در شهر تهران بوده است و هدف این است که این 300 هزار واحد مسکن مهر حدود یک و نیم میلیون نفر از شهر تهران را در خود جای دهد.

فرماندار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مسکن‌های مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود، گفت: تمام تلاش این است که تمام مسکن‌های مهر تا پایان دولت واگذار شود ولی طبیعتاً تمام طرح‌ها تا پایان دولت به بهره‌برداری نمی‌رسد و دولت مصمم است که کمترین طرح‌ نیمه‌تمامی برای دولت بعدی به جای بماند.

85 درصد از واحدهای مسکن مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود

وی با بیان اینکه 85 درصد از واحدهای مسکن مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود، گفت: در شهرهای پردیس و شهرک ابریشم حدود 108 هزار واحد مسکن مهر در حال ساخت است که بخشی از آن واگذار شده است.

فرهادی در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مجلس مبنی براینکه طرح دولت در انتقال جمعیت شکست خورده است، گفت: این اتفاق صورت نگرفته و این طرح در حال پیگیری و اجرا است. وی گفت: اگر مسکن مهر در دولت نهم و دهم ساخته نمی‌شد قیمت مسکن در تهران بیش چند صد برابر افزایش می‌یافت

فرماندار تهران بیان داشت: با ساخت مسکن مهر از رشد بی‌رویه قیمت زمین و مسکن جلوگیری شد و مهاجرت از شهرهای مختلف کشور به تهران نیز بواسطه ایجاد مسکن مهر کاهش یافت. فرهادی به زیرساخت‌های مسکن مهر اشاره کرد و گفت: هیچ مسکنی بدون آب، برق، گاز و فاضلاب واگذار نمی‌شود و از مصالح متوسط در این مسکن‌ها استفاده می‌شود.

در ادامه این گفت‌وگو عیسی فرهادی به توسعه مترو در شهر تهران اشاره کرد و گفت: در دولت نهم متروی تهران به پرند و هشتگرد متصل شد و تا پایان دولت دهم به بهره‌برداری کامل می‌رسد در ضمن کلنگ مترو پردیس به تهران نیز به زمین زده شد. وی به تکمیل اتوبان تهران به کرج اشاره کرد و گفت: در شش ماهه آینده تمام 10 باند اتوبان کرج به بهره‌برداری می‌رسد.


[ سه شنبه 15 اسفند 1391 ] [ 16:38 ] [ مصطفی ]
[ ]

ایده مسکن مهر متعلق به کیست؟


شهید بهشتی سال‌ها قبل در زمینه مسکن با اشاره به اهمیت آن به نکاتی اشاره می‌کند که باید رعایت شود که اگر‌ همان سال‌ها رعایت می‌شد دیگر الان موضوعی به نام مشکل مسکن و به تبع آن بسیاری از مشکلات دیگر وجود نداشت.

 

 

اولویت با شیوه معماری بومی و لوازم ساختمانی بومی است که هم با شرایط جوی مناسب‌تر است و هم تولید آن در سطح گسترده آسان، البته با رعایت قطعی مسائل فنی مربوز به پیشگیری از خطرات ناشی از زلزله در همه مناطق، زیرا تجربه نشان داده است که تقزیبا همه بخش‌های کشور در میدان خطر زلزله است.
 

مسکن این روز‌ها در سایه سرگرم شدن برخی ذهن‌ها به گرانی خودرو و سکه و دلار بی‌سر و صدا خود را بالا کشیده است و این در حالی است که بر اساس آمار منابع رسمی (بانک مرکزی) متوسط سهم هزینه مسکن از کل هزینه خانوار در استانهای مختلف بین ۱۷ تا ۴۵ درصد است که این سهم در استانهای ایلام و تهران به ترتیب کمترین و بیشترین است.

هر چند که همین آمار رسمی هم نشان از اهمیت مسکن و نقش آن در زندگی ایرانیان دارد، اما در واقعیت نقش آن در سبد هزینه‌های برخی از خانواده بسیار بیشتر از ۴۵ درصد است، که در تهران یک خانواده گاهی مجبور است تا ۷۰ درصد درآمدش را به مسکن اختصاص دهد.

اینکه چه عامل یا عواملی و چه دست‌هایی در این گرانی‌های بی‌حساب مسکن نقش دارند موضوعی است که باید کار‌شناسانه و مبسوط بدان پرداخت. اما در این میان ساخت مسکن مهر را باید از اقدامات مثبت دولت در رفع دغدغه مسکن بخشی از جامعه دانست. مسکنی که طی آن زمین‌های رایگان در اختیار مردم قرار گرفتند تا تنها با پرداخت هزینه ساخت، تعداد زیادی از مردمی که در حسرت خانه‎دار شدن بودند صاحب خانه شوند.

هرچند که در این حوزه مشکلات زیادی هم اعم از شرایط رفاهی و زندگی شهرک‌های مسکن مهر و کیفیت این سازه‌ها وجود دارد اما اصل موضوع و ایده و اجرا قابل دفاع و مثبت است که می‌توانست از سال‌ها قبل اجرایی شود؛ چرا که شاید در نگاه اول تصور شود، ایده این موضوع از طرف دولت نهم بوده است در حالی که در واقع سه دهه قبل شهید مظلوم آیت الله بهشتی ایده چنین موضوعی را در خانه دار شدن مردم مطرح کرده بود.

شهید بهشتی سال‌ها قبل در زمینه مسکن با اشاره به اهمیت آن به نکاتی اشاره می‌کند که باید رعایت شود که اگر‌ همان سال‌ها رعایت می‌شد دیگر الان موضوعی به نام مشکل مسکن و به تبع آن بسیاری از مشکلات دیگر وجود نداشت. وی این نکات را در سالهای ابتدایی انقلاب اینگونه ذکر می‌کند:

۱- زمین به صورت رایگان و فقط با پرداخت مبلغ لازم برای تامین خدمات شهری در اختیار کسانی که مسکن شخصی ندارند گذارده شود.

۲- وام مسکن بدون هیچ گونه بهره و فقط با کارمزد واقعی در حدود هزینه‌های لازم برای دادن و پس گرفتن وام پرداخت شود.

۳- اولویت با شیوه معماری بومی و لوازم ساختمانی بومی است که هم با شرایط جوی مناسب‌تر است و هم تولید آن در سطح گسترده آسان، البته با رعایت قطعی مسائل فنی مربوز به پیشگیری از خطرات ناشی از زلزله در همه مناطق، زیرا تجربه نشان داده است که تقزیبا همه بخش‌های کشور در میدان خطر زلزله است.

۴- اولویت قطعی برای روستا‌ها و شهرهای کوچک باشد.

شهید بهشتی در این گفتار خود نکات دقیق دیگری هم ذکر می‌کند که نشان می‌دهد حتی طرح موجود نیز با آن ایده فاصله دارد و اگر آن شیوه معماری با ظرافت‌های خاص مد نظر مورد توجه قرار می‌گرفت آثار مثبت روحی و روانی جانبی فراوانی نیز به همراه خود می‌آورد، که متاسفانه از ایده شهید بزرگوار چندان که باید استفاده نشده است.


[ سه شنبه 15 اسفند 1391 ] [ 16:38 ] [ مصطفی ]
[ ]

مسکن مهر، ترمز افزایش قیمت مسکن

با عرضه واحدهای مسکن مهر تا پایان سال و دولت دهم افزایش قیمت مسکن در بازار داخلی بعید است.

 

عضو هیئت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با عرضه واحدهای مسکن مهر تا پایان سال و دولت دهم افزایش قیمت مسکن در بازار داخلی بعید است.
خلیلی مند با بیان اینکه تکمیل امکانات زیرساختی واحدهای مسکن مهر به شدت در حال پیگیری است، گفت: سعی خواهیم کرد در آینده نزدیک تمامی امکانات زیرساختی برای واحدهای مسکن کشور را تکمیل کنیم. وی ادامه داد: خرید و فروش واحدهای مسکن مهر در کشور از دیدگاه وزیر راه و شهرسازی غیر قانونی است.

خلیلی مند با اشاره به اینکه طی ابلاغیه ای از سوی وزارت راه و شهرسازی افزایش قیمت مسکن مهر اعمال شود، افزود: حداکثر برای هر متر 45 هزار تومان برای واحدهای مسکن مهر ابلاغ شده و تعاونی ها مشغول به فعالیت هستند.

عضو هیئت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن، در ادامه تصریح کرد: کیفیت ساخت و ساز بر واحدهای مسکن مهر توسط نظام مهندسی نظارت می شود. وی در ادامه یادآور شد: به جرات می توان گفت، کیفیت ساخت و ساز بر واحدهای مسکن مهر از سایر واحدهای ساخته شده توسط مالکان، بیشتر است. خلیلی مند در ادامه اظهار داشت: با عرضه واحدهای مسکن مهر بعید است سال آینده افزایش قیمت در بخش مسکن داشته باشیم.


[ سه شنبه 15 اسفند 1391 ] [ 16:35 ] [ مصطفی ]
[ ]

برق‌رسانی مسکن مهر چهارمحال بختیاری

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری از هزینه شدن ۳۰ میلیارد ریال برای برق‌رسانی به طرح‌های «مسکن مهر» استان خبر داد.

 

رحمت‌الله حمامیان افزود: تاکنون ۶۳ هزار متر شبکه‌ی توزیع برق احداث و ۵۲ دستگاه ترانسفورماتور نیز در طرح‌های «مسکن مهر» نصب شده است. به گفته‌ی وی، با احداث این شبکه‌ها و برق‌رسانی به پروژه‌های «مسکن مهر» ۲۴۷۰ خانوار از نعمت برق برخوردار شدند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری با بیان این‌که طرح‌های «مسکن مهر» در شهرهای فرخ‌شهر، فرادنبه، هفشجان و فاز نخست برق‌رسانی به الهیه بروجن به پایان رسیده است، افزود: برق‌رسانی به «مسکن مهر» در شهرکرد، سامان، فارسان، لردگان و بروجن نیز در حال اجراست.
حمامیان خاطرنشان کرد: هم‌زمان با آماده شدن واگذاری واحدهای در حال ساخت در پروژه‌ی «مسکن مهر» و فراهم شدن زیرساخت‌های لازم، شرکت توزیع نیروی برق استان، آمادگی لازم برای تامین برق، تحویل انشعابات برق و نصب کنتور به متقاضیان را دارد.
وی ادامه داد: به محض ساخت بلوک‌های جدید و آماده‌سازی مسیر برای احداث تجهیزات برق در «مسکن مهر»، برق‌رسانی به بلوک‌های جدید هم در دستور کار این شرکت است.
به گفته‌ی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری، شرکت توزیع نیروی برق استان به ۲۸۰ هزار و ۵۶۰ مشترک برق در بخش‌های خانگی، کشاورزی، تجاری و صنعتی خدمت‌رسانی می‌کند.


[ سه شنبه 15 اسفند 1391 ] [ 16:32 ] [ مصطفی ]
[ ]
صفحه قبل 1 ... 100 101 102 103 104 ... 159 صفحه بعد