بازار مسکن در خواب پاییزی

 

http://www.bananews.ir/خرید و فروش اندک این روزها بیش از هر چیز دیگری در بازار مسکن خودنمایی می‌کند‌؛ البته این موضوع در تهران نمایان‌تر است، موضوعی که کارشناسان و دست‌اندرکاران مسکن آن را نوعی «رکود» تلقی می‌کنند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) به نقل از ایسنا در نقاط مخلف شهر تهران و جست‌وجو در بین بنگاه‌ها و مشاوران املاک پایتخت حکایت از این دارد که هم خریدار کمتر شده و هم فروشنده؛ انگار سردشدن هوا بر این بازار هم موثر بوده است.

کارشناسان وضعیت فعلی را نوعی رکود انتظاری دانسته و آن را ناشی از نوسانات بازار ارز، افزایش قیمت مصالح و به تبع آن بالا رفتن قیمت خانه، مناسب نبودن وضعیت عرضه و تقاضا و نبود نظارت کافی بر نقل و انتقالات بازار می‌دانند.

پایان یافتن فصل جابه‌جایی‌ها در بازار مسکن به‌خصوص رهن و اجاره در راکد شدن بازار مسکن تهران تاثیر زیادی داشته است با این حال در برخی نقاط شهر همچنان قیمت‌ها رو به بالاست.

در شمال تهران مشاوران املاک با وجود اینکه خبر از افزایش 20 تا 40 درصدی قیمت در چند ماهه اخیر می‌دهند اما رکود فعلی را در چند سال اخیر بی سابقه توصیف می‌کنند.

یکی از بنگاه‌داران که در خیابان شریعتی و قلهک فعالیت می‌کند، وضعیت بازار را این طور توضیح می‌دهد: روند فعلی به هیچ وجه عادی نیست و در عین حال که در بازار با رکود مواجه هستیم، قیمت‌ها نیز افزایش می‌یابد و در بعضی خانه‌های لوکس که در طراحی‌هایشان از مصالح خارجی استفاده شده است در چند ماه اخیر، افزایش قیمت 40 درصدی نیز داشته‌اند.

بنگاه‌دار دیگری نواسانات بازار ارز را بلای جان فعالان ساختمانی می‌داند و می‌گوید: تا قیمت دلار ثابت نشود وضع همین است. فروشندگان به امید بالا رفتن قیمت‌ها هستند و خریداران از ریسک کردن و خرید خانه با قیمت‌های فعلی پرهیز می‌کنند.

مشاور املاک دیگری در خیابان میرداماد، افزایش قیمت‌ها را این طور توضیح می‌دهد: در حال حاضر ما یک آپارتمان 70 متری را برای رهن، 100 میلیون تومان نیز فایل می‌کنیم و برخی صاحب‌خانه‌ها حاضر نیستند ملک خود را با قیمتی پایین‌تر از متری یک و نیم میلیون، رهن دهند درحالی که سال قبل این طور نبود و قیمت‌ها بسیار پایین‌تر بود.



برچسب‌ها: بازار مسکن در خواب پاییزی
[ چهار شنبه 3 آبان 1391 ] [ 20:30 ] [ مصطفی ]
[ ]

بنگاهداران امسال بیشتر احساس گرانی می کنند!

در حالی که رکود در بخش مسکن حاکم است ، یک روزنامه در مصاحبه ای با یک بنگاهدار بی نام و نشان ادعا کرد : امسال نوسان قیمت مسکن بیشتر از سال گذشته احساس می شود.

به گزارش افکارنیوز، دنیای اقتصاد نوشت : طبق گفته برخی از دلالان بازار مسکن در حال حاضر قیمت فروش املاک کلنگی با قیمت فروش واحدهای مسکونی نوساز همخوانی ندارد به همین دلیل از نظر سازنده‌ها میزان سود حاصل از ساخت‌ و‌ ساز این روزها کافی نیست و برای جبران تفاوت نرخ فروش این دو نوع ملک (کلنگی و نوساز) باید قیمت واحدهای نوساز با رشد رو به رو شود تا چرخه ساخت و ساز روال عادی را طی کند.

یکی از بنگاهداران در منطقه نیروی هوایی در شرق تهران درباره وضعیت فعلی بازار معاملات املاک کلنگی به «دنیای اقتصاد» گفت: آخرین باری که قیمت املاک کلنگی به طور چشمگیر افزایش یافت اواخر سال گذشته بود؛ به‌طور دقیق‌تر زمانی که طرح تفصیلی جدید تهران به اجرا درآمد.

وی در ادامه افزود: اکنون قیمت هر متر مربع یک واحد مسکونی نوساز در بهترین محله نیروی هوایی بین ۴ میلیون تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین می‌شود در حالی که ارزش هر مترمربع ملک کلنگی بین ۶ میلیون تا ۷ میلیون تومان اعلام می‌شود.

ذوالفقاری تاکید کرد: با توجه به این قیمت‌ها مشخص است که سازنده‌ها برای ادامه فعالیت خود احساس ضرر و زیان می‌کنند به همین خاطر این روزها بیشتر سازنده‌ها به این مساله اشاره می‌کنند که تا قبل از شروع سال جدید باید نرخ‌های پیشنهادی فروش را افزایش دهند تا بتوانند به کار خود بدون دغدغه ادامه دهند و رشد قیمت زمین را جبران کنند.

این بنگاهدار پيش‌بيني کرد: خریداران در بازار مسکن آگاه باشند که قیمت فروش در یک تا دو ماه پایان سال با رشد همراه خواهد بود. البته هر سال قیمت املاک و مستغلات دچار نوسان می‌شوند، اما امسال ممکن است این میزان نوسان بیشتر از سال گذشته احساس شود.

علاوه براین مشاور املاک دیگری در منطقه دروس خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد از مالکان در بازار کلنگی فروشنده هستند، اما برخی از این دست فروشنده‌ها در مرحله پایانی معامله یکباره قیمت پیشنهادی خود را پس می‌گیرند و نرخ جدید و بالاتری را پیشنهاد می‌کنند!

وی آخرین نوسان قیمت در بازار املاک کلنگی را مربوط به اسفند سال پیش و فروردین سال جاری اعلام کرد.
البته بايد توجه داشت كه نرخ‌هاي پيشنهادي فروشندگان، نرخ مبادله شده نيست. از طرف ديگر به علت رشد چشمگير قيمت‌ها، بازار مسكن اكنون دچار ركود است و فروشندگان واقعي ناچار از ارائه تخفيف‌هاي قابل توجهي براي معامله هستند.



برچسب‌ها: بنگاهداران امسال بیشتر احساس گرانی می کنند!
[ دو شنبه 1 آبان 1391 ] [ 21:19 ] [ مصطفی ]
[ ]

'جمشید بسم اله' اهل کجاست؟

در سرازیری وعده تا عمل دولت نهم و دهم، قصه ای که از رساندن پول نفت بر سر سفره مردم آغاز شده بود، امروز به "جمشید بسم اله" رسیده است. اما این چهره اسطوره ای اهل کجاست؟

محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور در همایش ملی صادرات پرده از نامی برداشت که به تنهایی با تمامی داعیه داران مدیریت اقتصاد هم آوردی کرده، عین جمله ای که خبرگزاری مهر به نقل از رحیمی مخابره کرد: «قیمت های ارزی بازار هم اکنون صوری است و فردی به نام "جمشید بسم اله" این قیمت را در بازار آزاد تعیین می کند.»
اسطوره سازی در بازاری که دولت، اول بازیگر آن محسوب می شود جای سئوال دارد؛ البته شاید بتوان این نوع ارزیابی را به نوعی عقبه همان نگرشی دانست که محمود احمدی نژاد را واداشت در آخرین نشست مطبوعاتی خود، تمامی دستگاههای اجرایی را به چالش بکشد تا به نوعی  به تمامی نقدهایی که به عملکرد اقتصادی اش وارد می شود، پاسخی بدهد. در قالب همین ادبیات اسطوره ساز سالهاست از فهرست مفسدانی یاد می شود که در جیب دارد.
اما محمود احمدی نژاد در تمامی این سالها زمانی که به مفسدان اقتصادی اشاره می کرد، هیچ نامی را ضمیمه فهرست ناگشوده اش نمی کرده؛ ولی معاون اول او  اسم فردی را ذکر کرده است.
در حالی که سازمان بازرسی و دستگاه های امنیتی و نظارتی از دستگیری بیش از چهل نفر به عنوان مختل کنندگان بازار ارز خبر می دهند، اشاره معاون اول به یک نام، نامی که به طور حتم مستعار بوده و برگرفته از ادبیات طبقه اجتماعی خاصی است، به جای دفاع از عملکرد دولت یا حتی فرا فکنی؛ در جهت تضعیف دولت قدم برداشته است.
دولتی که بی تردید پردرآمدترین دولت تاریخ ایران نام گرفته؛ خود مدعی عنوان قوی ترین دولت در زمینه های عمرانی و اجرایی است؛ دولتی که شجاعت اجرای قانون هدفمندی را داشته؛ دولتی که مدعی مبازره با مفاسد اقتصادی است؛ دولتی که خود را مدافع عدالت و اقشار آسیب پذیر می داند؛ دولتی با چنین ابعادی در مقابل یک "جمشید بسم اله" زمین گیر شده!

 

رانت ناشی از دو نرخی شدن دلار
سال متوسط قیمت دلار (تومان) میزان ارز فروخته شده توسط بانک مرکزی (میلیارد دلار) حجم واردات (میلیارد دلار) حجم صادرات غیر نفتی (میلیارد دلار) درآمد دولت از محل فروش ارز (میلیارد تومان) رانت ارز دولتی (میلیارد تومان)
 رسمی   آزاد
85 919 923 32 42 13 29,408 128
86 928 936 46 46 15 42,688 368
87 957 967 52 55 18 49,764 520
88 983 998 48 54 21 47,184 720
89 1036 1044 64 64 27 66,304 512
90 1099 1362 63 61 34 69,237 16569
منبع: اظهارات اخیر رئیس کل بانک مرکزی، گمرک ایران    
 

البته خبری از حواشی سخنرانی رحیمی در همایش ملی صادرات منتشر نشده است، آیا واقعا بعد از بیان این جملات کسی از وی نپرسیده، چطور در بازاری که بنا به گفته رئیس کل بانک مرکزی حداقل سالانه 51 میلیارد دلار ارز دولتی فروخته شده و در بدترین حالت دولت 70 درصد ارز بازار را تامین کرده، چطور می شود همین دولت در مقابل یک نفر زمین گیر می شود؟!
حتی اگر ادعای مطرح شده از سوی محمدرضا رحیمی درست باشد، تنها نشان از بی کفایتی دولت در عرصه مدیریت بازار ارز و صد البته عرصه کلان اقتصاد است.
با همین فرض درستی ادعای مطروحه اگر بخواهیم به تحلیل نرخ گذاری و تاثیر گذاری "جمشید بسم الله" ها ، در بازار ارز بپردازیم، به مصداق ضرب المثل «خود کرده را تدبیر نیست» می رسیم.
دولت طی سالهای اخیر برای تامین هزینه های خود ساخته ای که کوچکترین آن یارانه های نقدی است، بازار ارز را از تعادل خارج و فضای چند نرخی را در آن حاکم کرد.
در این فضای چند نرخی، مستند به ارقام اعلام شده از سوی رئیس کل بانک مرکزی، طی سالهای 85 تا 90 (و بدون احتساب ارقام نجومی سال 91)، بالغ بر 16 هزار میلیارد تومان رانت ناشی از ارز دو نرخی خلق شده. اگر پرسیده شود بستر رشد "جمشید بسم اله" ها کجاست؟، اشتباه است اگر راه دور برویم؛ بستری 16 هزار میلیارد تومانی گسترده شده بهترین فضای رشد چنین افرادی است.
در پایان یک سوال باقی است در حالی که پیشتر دولت نوسان های بازار ارز را گردن تحریم ها انداخته است، رونمایی از متهمی به نام جمشید بسم اله به چه معناست؟


[ دو شنبه 1 آبان 1391 ] [ 21:15 ] [ مصطفی ]
[ ]

قیمت واقعی بنزین لیتری 1000 تومان اعلام شد

قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه غیر فعال شدن کارت ویژه بنزین آزاد جایگاه داران را قبول نداریم قیمت تمام شده یک لیتر بنزین را با احتساب ارز مرجع 1000 تومان عنوان کرد و گفت: مصرف بنزین ایران سالانه 5 درصد افزایش می یابد.
به گزارش ندای انقلاب به نقل از مهر، ناصر سجادی امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت عرضه بنزین در کشور با بیان اینکه بر اساس آمار مصرف بنزین نیمه یارانه ای در گذشته، ملاحظه شد مصرف بنزین ۷۰۰ تومانی بیش ۹۹ درصد مردم بسیار کمتر از ۳۰۰ لیتر بوده و هرگز به این میزان مصرف بنزین نیمه یارانه ای نخواهند رسید.

قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، افزود: بر این اساس مقرر شد به منظور کنترل بهتر بازار و جلوگیری از قاچاق سوخت به ویژه در مناطق مرزی سقف فروش این فرآورده نفتی کم شود.

وی با اشاره به اینکه با این وجود اگر افرادی به بنزین ۷۰۰ تومانی بیشتر از سقف ۳۰۰ لیتر نیاز داشته باشند می توانند از کارت اضطراری جایگاه‌ها استفاده کنند، تصریح کرد: در برنامه نرم افزاری سامانه هوشمند سوخت ضرورت داشت سقفی برای بنزین آزاد در نظر گرفته شود که با توجه به توضیحات ارائه شده، ۳۰۰ لیتر انتخاب شد.

به گفته این مقام مسئول حتی خودروهای لوکس که شامل خودروهای خارجی با حجم موتور بیش از ۱۳۰۰ سی.سی خارجی و بیش از ۲۰۰۰ سی.سی داخلی می شود و بنزین سهمیه‌ای به آنها تعلق نمی گیرد، می توانند بنزین ۷۰۰ تومانی را با کارتهای خودشان سوخت گیری کنند.

سجادی با اشاره به اینکه مردم می توانند پس از پایان بنزین ۴۰۰ تومانی، از طریق کارت سوخت خود نسبت به سوخت گیری بنزین ۷۰۰ تومانی اقدام کنند، بیان کرد: این کار موجب کوتاهی زمان سوختگیری و رفاه بیشتر خواهد شد. کارت اضطراری جایگاه ها برای موارد خاص و شرایط ویژه در اختیار جایگاه داران گذاشته شده است.

وی، افزود: هر کارت جایگاه دار برای فروش ۱۰ هزار لیتر بنزین در یک شبانه روز شارژ می شود که دفعات استفاده از آن ۲۵۶ بار و هر دفعه تا ۶۰ لیتر است، در این رابطه تعداد کافی کارت براساس فروش جایگاه و تایید منطقه پخش فرآورده های نفتی در اختیار آنان گذاشته شده و موضوع سوختن مکرر کارتها که از سوی برخی جایگاه دارها عنوان شده مورد تایید نیست.

رشد ۵ درصدی مصرف بنزین ایران

قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی متوسط مصرف بنزین در هفت ماه نخست سال را روزانه ۶۴ میلیون لیتر اعلام کرد و یادآور شد: این عدد نسبت به متوسط مصرف روزانه ۶۰.۵ میلیون لیتر مدت مشابه سال گذشته تنها ۵.۷ درصد افزایش داشته که به نسبت رشد تولید خودرو طبیعی است.

این مقام مسئول، تاکید کرد:از این میزان روزانه سه میلیون لیتر بنزین سوپر فروحته شده و در مجموع ۳۰ درصد فروش بنزین ۷۰۰ تومانی و ۷۰ درصد بنزین ۴۰۰ تومانی بوده است.

قیمت واقعی بنزین لیتری ۱۰۰۰ تومان است

به گزارش مهر، وی قیمت تمام شده هر لیتر بنزین را با ارز مرجع ۱۲۲۶ تومان حدود ۱۰۰۰ تومان دانست و درباره فروش گازوئیل توضیح داد: خودروهای گازوئیلی برای حمل بار و یا مسافربری هستند که سوخت مورد نیاز آنها به طور کامل تامین می شود.

سجادی با اعلام اینکه کل خودروهای گازوئیل سوز از ابتدا به ۹ گروه تقسیم شدند که برای خودروهای باری براساس تناژ و ظرفیت و خودروهای مسافر براساس تعداد مسافر سقف برداشت گاروئیل تعیین شد که البته بسیار بیشتر از مورد نیاز آنها بود، توضیح داد: به طوری که براساس گزارشها بیش از نیمی از خودروهای گازوئیل سوز کمتر از نصف عدد تعیین شده را هم مصرف نکرده بودند بنابراین برای کنترل مصرف سوخت به ویژه در مناطق مرزی سقف این ۹ گروه فقط حدود ۱۰ درصد کم شده است.

مخازن سوخت زمستانی نیروگاه‌ها کامل شد

وی همچنین درباره دیگر راهکارهای دیده شده برای ساماندهی به وضعیت سوخت گیری در جایگاه ها تبیین کرد: خودروها می توانند در طول روز تا سه بار پشت سر هم سوخت گیری کنند ولی درباره خودروهای گازوئیل سوز، پیشتر این امکان وجود داشت که موجب می شد از یک طرف گازوئیل جایگاه‌ها در مدت زمان کوتاهی تمام شود و از طرف دیگر معطلی زیادی به وجود می آمد که تصمیم گرفته شده بین دو سوخت گیری در خودروهای گازوئیل سوز حداقل ۸ ساعت تفاوت زمانی باشد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها و کارخانجات بزرگ به اندازه تکمیل شده است از آمادگی شرکت ملی پخش برای توزیع فرآورده های نفتی در فصل سرما تاکید کرد.

وی مجموع تعداد خودروهای بنزین و دوگانه سوز را ۱۳ میلیون و ۲۸۰ هزار دانست و درباره مصرف گازوئیل در ۷ ماه نخست سال گفت: متوسط مصرف گازوئیل کشور در این مدت روزانه ۹۲ میلیون لیتر بوده که نسبت به مصرف ۸۸.۳ میلیون لیتری مدت مشاب سال گذشته ۴.۲ درصد رشد داشته است.
 



برچسب‌ها: قیمت واقعی بنزین لیتری 1000 تومان اعلام شد
[ دو شنبه 1 آبان 1391 ] [ 20:58 ] [ مصطفی ]
[ ]

خبرگذاری فارس

[ دو شنبه 1 آبان 1391 ] [ 20:33 ] [ مصطفی ]
[ ]
صفحه قبل 1 ... 140 141 142 143 144 ... 159 صفحه بعد